Sziráczki Dávid

INTERJÚ SZIRÁCZKI DÁVIDDAL, A MARKETING CSOPORT VEZETŐJÉVEL

Név: Sziráczki Dávid
Pozíció: a marketing team vezetője
Középiskola: CRNLG (Pécs)
Érettségi éve: 2008

img_0037.jpg

Mesélj magadról három általános dolgot (pl. végzettséged, foglalkozásod) és valamit, ami meglepő veled kapcsolatban!

Média és marketing végzettségem van, jelenleg a LightFilm stúdiónál dolgozom mint művészeti vezető és marketinges, PR-reklám filmeket készítünk, illetve fotózással is foglalkozunk. Ezek mellett Life & Business coach képesítést is szereztem, amit indirekt formában is tudok hasznosítani a marketing és filmes projektjeim során.

Nem tudom, hogy meglepő-e… Ősszel szeretném megszerezni a nemzetközi tenisz oktatói minősítést.

Te vagy a marketing team vezetője. Milyen feladatok tartoznak a csapatodhoz?

Feladatunk a rendezvény és a teljes megjelenési felületek arculatának megtervezése és kivitelezése. A megjelenési anyagokat, jelen esetben a promó videókat készítjük a LightFilm stúdió csapatának segítségével. Nagy köszönet illeti Molnár Annát, aki a Ciszterencia arculatát tervezte, és grafikailag kivitelezte.

A marketing team célja, hogy felhívjuk a figyelmet, kizökkentsünk a hétköznapokból, szerethetővé tegyük a rendezvényt, és motiváljuk a „célcsoportunkat” , hogy cselekedjenek. Jelen esetben jelentkezzenek előadónak, és jöjjenek el az eseményre. Azt gondolom, az utóbbi a legnehezebb feladat manapság.

Mi ígérkezik a legnagyobb kihívásnak számotokra?

Az emberek figyelmének megragadása és megtartása. Aktivitásra motiválni őket, hogy ne csak találkozzanak az eseménnyel, hanem részesei akarjanak lenni, legyenek ott.

A Ciszterencia egyedi lehetőséget kínál arra, hogy találkozzunk a négy ciszterci gimnázium öregdiákjaival. Szerinted mi az, ami összeköt bennünket? Hogyan határoznád meg a ciszterci mentalitást?

Mindannyian több-kevesebb értéket és mértéket szívtunk magunkba a gimnáziumi évek során. Aki ciszterci diák volt, talán a „több értéket” kategóriába tartozik. Szorosabb emberi kapcsolatokat alakítottunk ki, a közös értékek és ahogy a világot látjuk, nagyon jó kommunikációs és kapcsolatteremtő alapot nyújtanak.

A Ciszterencia az előadásmód tekintetében a TED-stílust képviseli. Te mit kedvelsz a TED műfajában?

Annak ellenére, hogy hagyományos értelemben véve frontális kommunikációnak minősül, mégis élvezhető és figyelemfenntartó hatása van. Talán az a kulcs, hogy sokkal több emberi tényező jellemzi az előadásokat.

Ajánlanál egy TED-videót a kedvenceid közül?

Zeitler Ádám: Tanulás határok nélkül (TEDxYouth@Budapest)

Hamarosan már itt is van április másodika, és a Ciszterencia egy nagyon mozgalmas napnak ígérkezik. Mit vársz benne a legjobban?

Az előadásokat, kíváncsi vagyok, kik jelentkeztek és milyen a látásmódjuk.
Remélem sok ismerőssel-baráttal találkozom és szeretnék új embereket megismerni.